Situationsanpassat Ledarskap – onlineutbildning

Situationsanpassat Ledarskap – onlineutbildning

Finns det en speciell ledarstil som funkar i alla lägen? Eller påverkas vårt agerande av situationen vi befinner oss i? Om du vill bli en ledare som kan läsa av situationer och anpassa din ledarstil efter läget så ska du gå Situationsanpassat Ledarskap.

Som ledare ställs du inför situationer där medarbetare inte presterar som förväntat. Förstår medarbetaren kraven? Saknas viljan? Eller är det osäkerhet eller rentav bristande förmåga som ligger bakom? Orsakerna till det kan vara många och varierande, inte minst beroende på att vi är olika som människor.

Situationsanpassat ledarskap är världens mest genomförda ledarskapsutbildning som fokuserar sig just kring dessa frågor. Utbildningen är baserad på Paul Herseys ledarskaps- modell och det grundläggande synsättet är att leda genom att utveckla medarbetarnas kompetens och att bedöma en människa i en situation snarare än människan. Men för att kunna göra det måste du som ledare kunna se medarbetarens behov, förmåga och vilja i den givna situationen och anpassa ditt sätt att leda, instruera och stödja individen.

Utbildningen utvecklar dina förmågor kommunicera effektivt, agera snabbare och att läsa av situationer, se medarbetares behov, förmåga och vilja i det aktuella läget och anpassa din ledarstil efter det.

 • Passar dig som är: Ledare men ej chef , Ny som chef
 • Längd: 2 dagar
 • Pris: Utbildning: 15 900 kr
  Priser exkl. moms
 • Ladda ner produktblad
Boka utbildning Rådgivning

Efter utbildningen:

 • Läsa av, förstå och identifiera behov
 • Anpassa ditt agerande efter situationen
 • Kommunicera effektivt
 • Agera snabbare

Kursstarter


Hittar du inte svaret på din fråga?
Kontakta oss nedan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kunder som gått Situationsanpassat Ledarskap – onlineutbildning

Metoden!! Att det funkar! Verkligen en metod som går att använda i praktiken, direkt. Gav mig ett nytt perspektiv som jag letade efter, utan att veta att det var just detta var innan kursen. Toppenbra! Det viktigaste jag tar med mig från utbildningar är att jag ser mina kollegor på ett helt annat sätt och kan använda situationsanpassat ledarskap på individ nivå.

Insikten att vi alla är olika och behöver olika vägledning för att lyckas med vår uppgift. Det är även viktigt att förstå vad uppgiften är och utgå I sitt ledarskap från det.