Anna om Diplomprogrammet

Anna om Diplomprogrammet
februari 11, 2015 marika

“När jag gick UGL insåg jag att jag ville fortsätta utvecklas, så jag la till coachning – vilket i sin tur gjorde det naturligt för mig att fullfölja hela Diplomprogrammet”. Läs om Annas reflektioner!

–För mig var det viktigt att kunna anpassa ett ledarskapsprogram efter mina behov, inte bara före utan även längs vägen, baserat på min nuvarande ”status”. Insikterna jag fick under utbildningarna, tillsammans med den kontinuerliga coachningen, gjorde det lättare att välja rätt nästa steg för just mig i min utvecklingsprocess.

–Som för de flesta var UGL omvälvande och sitter kvar hos mig, på samma sätt som Farax 360° gav mig helt nya insikter om hur jag uppfattas. Men jag skulle säga att den genomgående pedagogiken i alla utbildningarna – med aktiv inlärning och träning t ex i att ge feedback, coacha, lyssna, reflektera – är det som gör att det jag lär mig blir en naturlig del av mig som individ och mitt sätt att vara ledare.

–Den gemensamma resan tillsammans med andra deltagare under varje utbildning, med andra förutsättningar och vardagar, var mycket givande och  utvecklande och coachningen skapade en röd tråd som höll ihop det.

Hur har du haft nytta av utbildningen?

–Jag har en stabilitet och säkerhet i ledarskapet, jag känner mig trygg med vem jag är och vågar också se det jag behöver utveckla. Och det gäller inte bara jobbet utan som individ. Jag upplever att jag är bättre på att se andras styrkor och förstärka det som är bra – att lyfta varandra gör vardagen betydligt trevligare.