Christopher har redan haft nytta av utbildningen

Christopher har redan haft nytta av utbildningen
april 6, 2020 marika

Christopher Jonsson är försäljningschef på Trimma AB i Umeå, ett IT-företag med fokus på lösningar för beslutsstöd och verksamhetsstyrning. I februari och mars gick han utbildningen Ledarskap för nya chefer, som omfattar sex dagar fördelat över två kurstillfällen. Vi frågade Christopher vad han fick för intryck av utbildningen.

–Utbildningen kändes väldigt professionell och givande, det var en bra utbildning, med en spännande blandning av psykologi och ledarskap. Vissa grejer känns självklara när man hör dem, men man behöver ändå höra det. Det var en hel del väckarklockor.

Tänker du på något speciellt?

–Jag fick flera nya verktyg med mig som jag har kunnat använda direkt efter utbildningen, bland annat hur man använder coachning för medarbetarna och hur man ger feedback på ett bra sätt. En annan väldigt bra sak är att man jobbar i coachpar inför kursen och under mellanperioden.

Har du hunnit märka någon annan skillnad i arbetet?

–Jag gick utbildningen när Corona-viruset började bryta ut ordentligt, men jag har faktiskt hunnit börja tillämpa en del av det vi gick igenom på utbildningen.

Har du användning av utbildningen rent allmänt?

–Ja, det känner jag allt, både som ledare i jobbet och privat. Vi gjorde bland annat ett självskattningstest, IDI 360 grader, och fick fram en beteendeprofil som är bra för att förstå sig själv, de man är chef över, sin egen chef och kolleger på samma nivå.

Vad fick du för övriga intryck av Gällöfsta Perlan Ledarskap?

–Det var väldigt professionellt rakt igenom, respektfullt och kompetent, och kursledaren var superbra, 10 av 10 skulle jag säga. Dessutom var det en bra plats, med mycket bra mat och bra lokaler. Att det ligger lite avskilt gör att man får tid att reflektera över sitt ledarskap.

Hur troligt är det att du skulle rekommendera utbildningen för andra? På en skala från 1 till 10, där 10 är mest troligt.

–Jag får nog säga 10 även här, för jag har redan rekommenderat utbildningen, så småningom ska tre andra från vårt företag också gå den.