Intervju med Jenny Sima, ny VD

Intervju med Jenny Sima, ny VD
september 26, 2022 noego

– Jag är jätteglad och stolt över att ha fått möjligheten att ta den här rollen, säger Jenny Sima, som nyligen tillträdde som vd för Gällöfsta Perlan Ledarskap. Och jag känner mig förväntansfull inför allt bra som vi kommer att skapa tillsammans.

– Vi har jobbat så hårt med att utveckla Gällöfsta Perlan, vi har tagit oss igenom pandemin och satt en ny strategisk inriktning, flyttat in i nya lokaler i Sundbyberg och samlat organisationen på en plats. Nu ska vi bli ännu bättre!

– Vi har en spännande höst framför oss där vi gör en stor satsning för att utveckla vår konsultkompetens. Vi har bjudit in Peter Hawkins, världsledande inom området systemisk teamcoaching. Vi har också tagit in ett nytt koncept som handlar om generativ förändring, att leda komplexa förändringar och kulturförflyttningar i en föränderlig värld.

– Vår mission är att utveckla organisation och ledarskap som får människor att växa och skapa resultat tillsammans. Det går helt i linje med det ledarskap jag själv står för, att leva som vi lär, tillägger Jenny, som innan hon tillträde som vd har varit Gällöfsta Perlans konsultchef sedan 2017.

Vd-rollen är ny för Jenny Sima, men ledarroller har hon haft sedan hon som sjuttonåring blev arbetsledare på McDonalds Sveavägen.

– Det var en fantastisk skola, konstaterar Jenny. Är man 17 år och blir chef så kan man inte gömma sig bakom chefsrollen, då måste man skapa relationer. Det är den direkta relationen som löser allting, når du en människa så är det inte så komplicerat. Det handlar om att vara ärlig och transparent, visa tillit och respekt, och att stå där som person.

Utmaningen att ta Gällöfsta Perlan framåt är något som Jenny Sima ser fram emot med entusiasm och ödmjukhet.

– Skillnaden mellan att ha ett chefsuppdrag och en vd-roll är att det är ensammare att vara vd, vilket jag känner respekt för, förklarar Jenny. Men samtidigt har jag världens bästa team runt mig, och vi ska göra det ihop.

– Jag känner mig så stolt över vårt varumärke och det vi gör! Vi har funnits i 50 år, vi har utbildat chefer och ledare inom totalförsvaret, inom privat och offentlig sektor. Vi ägs av en statlig stiftelse, ingen tar ut vinst på sista raden från oss utan vi återinvesterar allting i vår egen verksamhet. Det gör att vi också lockar till oss människor som arbetar utifrån en värdegrund, som tror på personlig utveckling. Våra värdeord är verkligen levande hos oss. För att passa hos oss behöver du vara samskapande, välgrundad och nyfiken. Det gäller internt, men också i våra relationer utåt. Vi vill vara en utvecklingspartner till våra kunder och hjälpa dem med kulturförflyttning och transformation av verksamheter.

– Ledarskap är en ömsesidig relation, poängterar Jenny, och det synsättet präglar allt vårt arbete. Kärnan i ledarskapet ligger i förmågan att skapa relationer, att se och förstå varandra.