Jag brinner för ledarskap

Jag brinner för ledarskap
oktober 5, 2016 marika

Det är Therese första ord, när vi ringer upp för en pratstund om utbildningen ”Hållbar förändringsledning”. Hennes uppmaning till chefer är att inte spela en roll.

Visst sa vi hej först – men på min fråga om vilka behov och utmaningar som hon ser och vad som fick henne att vilja gå vår utbildning ”Hållbar förändringsledning” – så kom svaret ”Jag brinner för ledarskap och man behöver alltid jobba på att utveckla sitt ledarskap”, snabbt och med eftertryck!

Therese Sallhed är verksamhetschef och producent på Scenskolan Fejm, ABF Botkyrka Salem. En f.d. elev som blev kvar och som nu varit chef i 16 år.

–Jag var på Ledardagen hos er förra året, där bland annat Morgan Borg hade en föreläsning om hållbar förändringsledning. Han sa saker som stämde väl in på mitt sätt att se på ledarskap – om vikten av att vara äkta, genuin och trygg med att vara sig själv för att vara en bra ledare.

Vad är dina intryck och reflektioner av ”Hållbar förändringsledning”?

–Jag gick UGL för några år sedan – en fantastisk utbildning som blev något av ett ”wake up call” för mig – och Hållbar förändringsledning blev en bra komplettering med mer fokus på mitt eget ledarskap.

–Mötet med mig själv, vem jag är och framförallt vem jag vill vara, gjorde att jag nu är mer tydlig med vem jag är och vad jag står för.

–Det blev också tydligt hur viktig kulturen och värdegrunden är som kittet för att skapa samhörighet och ett önskat arbetssätt – och hur avgörande ledarskapsrollen är för påverkan på organisationens kultur.

–Jag vill speciellt lyfta fram de mycket bra feedback- och visualiseringsövningar som vi fick jobba med under utbildningen.

–För mig är feedback en naturlig del av min vardag, eftersom vi jobbar med scenkonst och utvärderar både våra individuella och gemensamma prestationer – samtidigt blev jag påmind om hur viktigt det är att jag som ledare ber om feedback. Det är lätt att ”glömma” sig själv som chef Continue Reading.

Inte spela en roll

–Jag tror att många chefer behöver lära sig att våga vara sig själva och inte spela en roll. Man kan vara äkta och genuin ”hela vägen” och när du är dig själv som ledare kan du också få med dig andra i förändringar. Det går heller inte att leda och driva förändringar utan att ha med känslorna i processen – dina egna och förståelse för andras.

–Jag jobbar ju med folkbildning och för mig är ledarskapsfrågor en avgörande del av hur vi ska rusta oss för framtidens utmaningar och förändringar. Utbildningen tankade mig med ny kunskap och energi!

–Ett mycket trevligt telefonsamtal senare, kan jag bara konstatera att Therese smittat av sig med sitt genuina engagemang!

>> Läs mer om utbildningen ”Hållbar förändringsledning”
Har du frågor? Kontakta någon av våra utbildningsrådgivare – ring, skicka ett meddelande, mejl eller använd chatten!