Lena Kardefelt, vår nya VD

Lena Kardefelt, vår nya VD
juni 8, 2017 marika
Vår nya vd heter Lena Kardefelt, ett namn som är bekant för många. Men vem är hon och vad vill hon? Svaret hittar du här!

Korta fakta
Namn: Lena Kardefelt
Ålder: 54 år
Familj: Gift, 2 vuxna barn, 2 vuxna bonusbarn
Bor: Spånga
Aktuell som: Ny verkställande direktör
Intressen: Åker mycket skidor och har en stuga i fjällen. Gillar friluftsliv överhuvudtaget, att gå i skogen, åka skridskor, vandra och jag är barnsligt förtjust i att bada. Tycker om att umgås med familj och vänner och göra saker tillsammans. Läser ganska mycket, både facklitteratur och romaner och har precis börjat med Elena Ferrantes fortsättning på ”Min fantastiska väninna” som handlar om en stark vänskap mellan två flickor i det fattiga Neapel på 50-talet.

Vad har du gjort i livet hittills?

Jag har jobbat som organisationskonsult med ledarutveckling i olika former i 10 år. Det är för mig ett drömjobb, så spännande och meningsfullt att få vara med och bidra till andra människors och organisationers utveckling. Innan dess har jag jobbat som business controller, ekonomichef och med affärsutveckling inom energibranschen i många år.

Vad inspirerar dig?

Det som vi gör på Gällöfsta Perlan inspirerar mig otroligt mycket. Att jobba med grupper är fantastiskt roligt. Jag gillar att lära mig nya saker, att jobba i team och få vara kreativ tillsammans med andra.

Det finns många som inspirerat och inspirerar mig, men mina föräldrar är nog mina främsta förebilder i livet. De har gett mig mycket trygghet och livslust.

Vad är ett gott ledarskap för dig?

För mig handlar ledarskap mycket om att skapa förutsättningar för andra att göra ett bra jobb. Att ge frihet under ansvar. Och att bygga kultur och ha en riktning. En god ledare behöver vara intresserad av människor och bry sig om sina medarbetare och kollegor. Kärnan i det goda ledarskapet är i min värld kommunikation, kommunikation och kommunikation.

Jag vill gärna uppfattas som en engagerad, omtänksam och drivande ledare som både tar och ger ansvar.

Gällöfsta Perlan Ledarskap har funnits som en ledande aktör i snart 50 år och nu tar du över som VD. Vilken roll ser du att Gällöfsta Perlan ska ha i framtiden?

Att vi ska fortsätta vara en viktig samarbetspartner till våra kunder för att utveckla de mänskliga resurserna och medvetenheten i organisationerna. Vi lever i en tid av förändringar, där utvecklingen går rasande fort. Allt som kan digitaliseras blir digitaliserat och det som går att robotisera blir robotiserat. Samtidigt sitter organisationers värde i människorna och i den kultur vi väljer att skapa genom vårt sätt att vara, kommunicera och samarbeta.

Därför känns vår kunskap och kompetens mer aktuell än någonsin.

Vi är ett affärsdrivande företag som vilar på humanistiska värderingar, för mig känns det därför viktigt att vi också är en motkraft till de allt starkare auktoritära och exkluderande krafterna i omvärlden.

Om du vill ha kontakt med Lena så når du henne här:
Epost: lena.kardefelt@gallofsta.se Telefon: +46 (0)70-377 95 70