Personlig utveckling i grupp

Personlig utveckling i grupp
februari 11, 2015 marika

Som konsult möter Therese olika typer av människor och företagskulturer där hon måste passa in. Läs om hur Personlig utveckling i grupp hjälpt till.

Therese Cevenell är konsult och projektledare på Knightec som gått vår utbildning ”Personlig utveckling i grupp”, och vi frågade om hennes reflektioner.

–Som konsult möter jag många olika typer av människor och företagskulturer där jag måste passa in. I större företag finns ofta tydliga modeller, strukturer och processer, i mindre kanske de saknas och du får bli den som utvecklar processerna.

–I bägge fallen är det kluriga att förstå det som inte står skrivet någonstans, att förstå människorna. Det är min stora utmaning. UGL ger en bra grund att stå på och med Personlig utveckling i grupp ville jag gå djupare på ett individuellt plan.

–Feedbacken från gruppen är det som jag upplevde starkast. Otroligt fascinerande att upptäcka hur okända människor så snabbt kunde slå huvudet på spiken om hur jag är, och hur mycket av det jag tror att jag döljer som egentligen står skrivet i pannan.

–Jag fick värdefull objektiv feedback och både tiden och utrymmet att fördjupa mig i de upptäckter och aha-upplevelser utbildningen gav om hur jag påverkar och påverkas av gruppen. Min självinsikt stärktes definitivt click this link here now.

Hur har du haft nytta av utbildningen?

–Jag ser tydligare mitt bidrag till en grupp, och är mer medveten om hur jag uppfattas och hur jag ska bete mig. Jag upplever att jag förstår andra människor bättre och har blivit bättre på att anpassa mitt beteende utifrån situationen som personen, gruppen och företaget jag möter befinner sig i.