Elva nya ansikten blev ett nytt nätverk

Elva nya ansikten blev ett nytt nätverk
juni 16, 2020 marika

Alexandra Wallgren är projekt- och produktionsledare på kommunikationsbyrån NOEGO. Andra veckan i mars gick hon UGL-utbildningen på Gällöfsta, fem heldagar med internatboende. Alexandra berättar själv om sina intryck under utbildningens gång:

–Först var det lite nervöst, elva nya ansikten och en ny situation. Men vi hade två superproffsiga handledare som tog emot oss på ett bra sätt och skapade en trygg känsla med en gång. Det var en blandad grupp med människor i olika åldrar, med olika bakgrunder och olika erfarenheter av ledarskap och det kändes som en bra grupp redan från början.

Hur upplever du utbildningen idag när du blickar tillbaka på den tre månader senare?

–Det var fantastiskt bra, ett väldigt intensivt program med långa dagar och många bra övningar som fick mig att reflektera över min egen roll som ledare. Jag lärde mig otroligt mycket på den korta tiden, till exempel hur man ger och tar feedback på bästa sätt och hur ens egen personlighet påverkar gruppdynamiken. Jag fick lära mig en hel del om sig själv och vilken roll jag intar i en grupp. Mycket har landat först efteråt.

Har du hunnit märka någon skillnad i arbetet?

–Jag kan ge feedback på ett bättre sätt idag. Jag fick ett annat självförtroende som ledare, fick lära mig att kliva fram lite mer och att hitta min egen roll i mitt ledarskap. Jag upptäckte också att jag är mycket tydligare än jag tror och mer beredd att ta en ledarroll och det var en glad överraskning.

Vad tyckte du om Gällöfsta som plats?

–Helt fantastiskt att ha naturen inpå knuten, att vara så nära stan och ändå kunna gå ut och ta sig en promenad i skogen emellanåt. Arbetsmiljön på Gällöfsta är perfekt. När man arbetar i grupp har man många ställen och vrån att jobba på, både ute och inne.

Hur troligt är det att du skulle rekommendera utbildningen för andra? På en skala från 1 till 10, där 10 är mest troligt.

–En solklar 10:a, för jag har redan rekommenderat Gällöfsta flera gånger.