Situationsanpassat Ledarskap

Situationsanpassat Ledarskap

Finns det en speciell ledarstil som funkar i alla lägen? Eller påverkas vårt agerande av situationen vi befinner oss i? Om du vill bli en ledare som kan läsa av situationer och anpassa din ledarstil efter läget så ska du gå Situationsanpassat Ledarskap.

Som ledare ställs du inför situationer där medarbetare inte presterar som förväntat. Förstår medarbetaren kraven? Saknas viljan? Eller är det osäkerhet eller rentav bristande förmåga som ligger bakom? Orsakerna till det kan vara många och varierande, inte minst beroende på att vi är olika som människor.

Situationsanpassat ledarskap är världens mest genomförda ledarskapsutbildning som fokuserar sig just kring dessa frågor. Utbildningen är baserad på Paul Herseys ledarskaps- modell och det grundläggande synsättet är att leda genom att utveckla medarbetarnas kompetens och att bedöma en människa i en situation snarare än människan. Men för att kunna göra det måste du som ledare kunna se medarbetarens behov, förmåga och vilja i den givna situationen och anpassa ditt sätt att leda, instruera och stödja individen.

Utbildningen utvecklar dina förmågor att kommunicera effektivt, agera snabbare och att läsa av situationer, se medarbetares behov, förmåga och vilja i det aktuella läget och anpassa din ledarstil efter det.

E-LEARNING FÖRE OCH EFTER INTERNATET

Utbildningen innehåller Blended Learning – vilket innebär att du kommer genomföra e-learning moduler redan innan du kommer till oss så att du är bekant med modellen och kan fokusera på praktisk tillämpning under kursdagarna!

UTBILDNINGEN FINNS OCKSÅ SOM ONLINEUTBILDNING

Vi använder verktyget Zoom för att skapa det virtuella klassrummet, för våra onlineutbildningar. Inga licenser eller installationer behöver. Du behöver tillgång till en stabil internetuppkoppling och dator med kamera och mikrofon.

Plats:
Stockholm – Gällöfsta Konferens Kungsängen

 • Passar dig som är: Erfaren chef , Ledare men ej chef , Ny som chef
 • Längd: 2 dagar
 • Pris:
  Pris: 16 700 kr
  Helpension: 3 300 kr
  Exkl. moms
 • Ladda ner produktblad
Boka utbildning Rådgivning

Efter utbildningen:

 • Läsa av, förstå och identifiera behov
 • Anpassa ditt agerande efter situationen
 • Kommunicera effektivt
 • Agera snabbare

Hittar du inte svaret på din fråga?
Kontakta oss nedan

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.